
 

 

 
 
 
 

NOTICE OF FUNDING AVAILABILITY (NOFA) FOR AFFORDABLE 
MULTIFAMILY RENTAL HOUSING, ROUND 29 

QUESTIONS AND ANSWERS 
Issued on October 2, 2023 

 
The below questions were collected as part of the Los Angeles County Development Authority’s 
(LACDA) NOFA Round 29 application process.  The purpose of this document is to answer 
questions related to the criteria and means used for awarding funds for multifamily affordable 
rental housing projects.  Questions may have been edited for clarity.  Answers are provided in 
blue font. 

 
Does NOFA accept applications from applicants who wish to purchase property using the 

NOFA funds?  

LACDA funds are not eligible for acquisition of land only. 

Does the minimum score of 600 points for capital funding apply as well to the stand-alone 

applications?  Or do standalone applications only need to meet the 200 point minimum 

identified in Supplemental Document 3? 

Standalone PBVASH applications are not being accepted during this round.  

How do I transfer information from the NOFA 28 application to the NOFA 29 application? 

The NOFA application system does not transfer data from one application to another. 
Can you please provide the Housing Assistance Division’s Administration Plan – 21.5.1 

through 21.5.4? This document is referenced in the PBV Building Information section of 

the UNOFA application, but we are unable to locate that reference. 

The Administration Plan was recently renumbered, please see chapter 19: 

https://www.lacda.org/docs/librariesprovider25/shared-content---documents/2023-

administrative-plan-(07-01-2023).pdf?sfvrsn=acef46f8_1  

  

https://www.lacda.org/docs/librariesprovider25/shared-content---documents/2023-administrative-plan-(07-01-2023).pdf?sfvrsn=acef46f8_1
https://www.lacda.org/docs/librariesprovider25/shared-content---documents/2023-administrative-plan-(07-01-2023).pdf?sfvrsn=acef46f8_1


NOFA 29 Q&A 
October 2, 2023 
Page 2 
 
Is a public hearing required after a NOFA 29 funding recommendation by the LACDA 

Executive Director?  Is a public hearing required for Board approval? 

Evidence of all outreach activities must be submitted before Board approval.  Please see section 

NOFA Section 7.20 for information. 

Will the project cause the local jurisdiction (LACDA) to hold public hearing to solicit public 

comment in the future?  Examples include hearings for design review, funding allocations, 

zoning variance for a conditional use permit. 

The LACDA will not hold public hearings for projects. The applicant is responsible for initiating the 

LACDA’s public outreach requirements. 

Is the definition for "persons limited by a disability" the same for the Tier 1 definition, 

"persons living with a disability"? 

Yes. 

Does a market study constitute sufficient evidence that demand exists for 3-bedrrom 

special needs units? 

No, applicants should reach out to the Los Angeles Housing Services Authority (LAHSA) and 

inquire about the population you are targeting and the bedroom size you are proposing.  In your 

application, provide any correspondence you had with LAHSA supporting the need for 3-bedroom 

units. 

Does the appraisal require a reliance letter naming the LACDA or is reliance to the 

Borrower/Development Team sufficient? 

Please see NOFA Section 2.6. 

If the applicant anticipated more than one funding recommendation (e.g. NOFA 29 for 

HOME funds plus the anticipated NOFA 30 NPLH/AHTF) does public outreach occur after 

each LACDA funding recommendation is received, or if a second round of funding is to be 

requested, AFTER that second round of funding is recommended? 

Public outreach activities need to be completed for the first round of funding. If public outreach 

has been completed, the applicant needs to submit evidence that the public outreach 

requirements have been met for the second NOFA round.  

The timeline for public outreach is predicated on knowledge of the LACDA Board approval 

date, is there an anticipated timeline for the board approval date or a typical lead time, to 

estimate the scheduling of Board Approval Date (e.g. 120 days AFTER funding 

recommendation? 

Board approval is contingent on the completion of public outreach activities, therefore, the 

completion of public outreach will allow for the setting of a Board approval date.    

Is there a minimum score required in order to be considered for Tier 1? 

All projects must score a minimum of 600 points to be considered for funding. 
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Where can we find the compliance form that we need to send to the AM Loan Servicing 

email prior to submitting an application? 

The form can found in the Supporting Documents Section under the Organizational Documents 
folder. 

Regarding the requirement that 11% of units be mobility units - is it 11% of the total even 

spread across each unit type, or is it 11% of EVERY unit type (e.g. 11% of all 1-BRs, plus 

11% of all 2-BRs, etc). 

A minimum of 11% of total project units.  
 

Is submitting a relocation plan a requirement of the application? I see that questions about 

relocation are imbedded in the application, but we are unclear if the plan itself needs to be 

submitted as well. 

Yes, if a relocation plan has been prepared provide a copy in your application. 

Does LACDA have recommendations on service providers who specialize in the DV 

population? 

Reference Addendum 1 for a list of lead service providers serving Survivors of Human Trafficking. 

Supplemental Document 5 - Architectural Design Requirements, Section III. Standard 

Accessibility Requirements B. Universal Design Requirements speaks to Universal Design 

in general but does not specify when it is required. This Fair Housing and Accessibility 

Requirements Supplemental Document 6 of the NOFA. NOFA Supp. Doc. 6, Section E. 

Universal Design indicates that all senior housing projects must incorporate Universal 

Design Principals. I do not see a requirement that requires non-age restricted/non-senior 

units to incorporate Universal Design. Can LACDA please confirm the understanding that 

Universal Design is only required in age-restricted units. 

Universal Design is only required for senior projects. 

Regarding the LBP and Asbestos report. Our building was built prior to 1978, but we will 

be demolishing the building and the project will be new construction. Do we still need to 

get an LBP report, or can we just provide an asbestos report? 

Please provide a letter describing how the project will comply with the various lead/asbestos 

containing materials regulations that apply to demolition activities. Your contractor should 

understand the requirements for demolition when lead and/or asbestos are involved and the letter 

should address this in some detail, including the regulatory requirements for the demolition, with 

an acknowledgment that the contractor will comply with the requirements.  
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For the updated Phase I Report requirements. If there have been no changes to the 

conditions reported in our report from Dec. 2022 on the site, can we have the original 

vendor provide a letter stating that no changes have occurred instead of an updated 

report? 

Yes, the environmental consultant can provide a letter stating that site conditions are unchanged 

and that you and the LACDA can rely upon the older report. 


